www.iiiWe.com » یک شرکت هلندی در دریای خزر جزیره مصنوعی می‌سازد

 صفحه شخصی حسن ابراهیمی   
 
نام و نام خانوادگی: حسن ابراهیمی
استان: مازندران - شهرستان: بابلسر
رشته: کارشناسی معماری
شغل:  دانشجو
شماره نظام مهندسی:  ندارمه
تاریخ عضویت:  1390/03/27
 روزنوشت ها    
 

 یک شرکت هلندی در دریای خزر جزیره مصنوعی می‌سازد بخش عمومی

6

یک شرکت هلندی در دریای خزر جزیره مصنوعی می‌سازد

به نظر این محقق ایرانی «این طرح تهدیدی جدی برای یکی از مهمترین زیستگاه‌های ماهیان خاویاری و فک خزری است و سازه‌های این جزیره ممکن است کل سیستم اکولوژیکی دریای خزر را برهم بزند.»

جزیره‌‌ مصنوعی خزر بخشی از طرح گردشگری ۵ میلیارد دلاری "آوازه" در ترکمنستان است. این کشور قصد دارد با این طرح جهانگردان را به سواحل خود جذب کند. فعالان زیست‌محیطی می‌گویند که ساخت این جزیره دریا را آلوده خواهد کرد.

به گزارش دویچه وله، احداث مجتمع گردشگری آوازه در طول ۲۶ کیلومتر ازسواحل جنوب شرقی خزر در اردیبهشت ۱۳۸۶ آغاز شد. در چند ساله‌ی اخیر بیش از ۵۰ هتل و اقامتگاه مجهز در ترکمنستان ساخته شده است. مقام‌های این کشور به رغم بحران مالی دنیا ادعا می‌کنند که ۴۴ میلیارد دلار پروژه‌ی ساختمانی در دست احداث دارند.

روزنامه‌های ترکمنستان همچنین می‌نویسند که کازینوها و مجموعه‌های تفریحی دیگری با نمونه‌برداری از شهر لاس وگاس در سواحل خزر تاسیس خواهند شد. در ساخت مجمتع گردشگری "آوازه"، عمدتا شرکت‌هایی از ترکیه، فرانسه، هلند و ایران فعالیت می‌کنند.

محمد رضا فرقانی سفیر سابق ایران در ترکمنستان می‌گوید، «شرکت ایرانی پارس انرژی چهار طرح مهم در منطقه گردشگری "آوازه" و بندر ترکمن‌باشی ترکمنستان به ارزش صد میلیون دلار اجرا می‌کند.»

روزنامه‌های ترکمنستان خبر می‌دهند که یک شرکت هلندی به نام "وان اورد" ساخت یک جزیره‌ی مصنوعی در سواحل خزر را برای ترکمنستان طراحی کرده است.

یوهانس هفکن‌شید، یکی از مدیران شرکت هلندی در مصاحبه با یک روزنامه محلی در ترکمنستان گفته است: «این جزیره به گونه‌ای طراحی شده که نشان ملی کشور ترکمنستان به صورت برجسته برآن ترسیم شود.»
علی محجوبی رئیس دفتر کلاودیا روت، رئیس حزب سبزهای آلمان که خود یک فعال زیست‌محیطی است، به دویچه‌وله می‌گوید: «ترکمنستان با مشکلات سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مواجه است و با نوعی تقلید از شیوخ پولدار عرب، جزیره‌‌ای مصنوعی در آب می‌سازد. این پروژه به پرستیژ حاکمان ترکمنستان برمی‌گردد و در اصل به هدر دادن درآمدهای نفت و گاز این کشوراست.»

جزیره‌ مصنوعی دریای خزر را آلوده می‌کند

اجرای پروژه‌های گردشگری، احداث هتل و جزیره‌ مصنوعی چه آسیب‌های زیست محیطی به دریای خزر وارد خواهد ساخت؟

خبرگزاری مهر از قول محمد رضا فاطمی استاد دانشگاه و عضو هیات علمی دانشگاه علوم و تحقیقات می‌نویسد، اکوسیستم دریای خزر با احداث این جزیره‌ مصنوعی توسط ترکمنستان به خطر می‌افتد.

به نظر این محقق ایرانی «این طرح تهدیدی جدی برای یکی از مهمترین زیستگاه‌های ماهیان خاویاری و فک خزری است و سازه‌های این جزیره ممکن است کل سیستم اکولوژیکی دریای خزر را برهم بزند.»

فاطمی به نگرانی‌هایی اشاره می‌کند که درخصوص ورود فاضلاب این جزیره به دریای خزر پس ازساخته شدن وجود دارد: «این نگرانی تا حدودی بی‌مورد است زیرا در حال حاضر فاضلاب تمام شهرهای شمالی کشور به این دریا ریخته می‌شود.»

علی محجوبی، کنشگر زیست‌محیطی نیز این نظر را تایید می‌کند و به دویچه‌وله می‌گوید: «هرگونه دخالت در اکوسیستم دریای خزر عواقبی دارد. برای اینکه نگرانی‌ها رفع شود، بهتر بود که دولت ترکمنستان به موازات احداث جزیره‌ی مصنوعی طرحی نیز برای تصفیه‌ی فاضلاب و پساب‌های این مجتمع ایجاد کند.»

وی چنین استدلال می‌کند: «ایران تابحال خودش کاری برای کاهش زباله، تصفیه زباله و پساب‌ها انجام نداده و سرمایه‌گذاری نکرده و خزر را به عنوان زباله‌دانی بزرگی دیده که فاضلاب‌ها را هضم می‌کند. دولت باید توضیح دهد که برای حل مشکل مرداب انزلی و جزیره‌ی عاشورا ده و میانکاله تاکنون چه چاره‌ای اندیشیده است. ایران باید بجای این انتقادها در تصفیه فاضلاب‌های خانگی/ صنعتی و جلوگیری از انتقال آنها به خزر اقدام کند. خطرات آلودگی اینها به مراتب بیشتر از خطر ساختن یک جزیره مصنوعی است.»

محجوبی یادآوری می‌کند که دانشمندان محیط زیست ایرانی سال‌هاست دراین‌باره به دولت هشدار می‌دهند اما مسئولان امور به‌جای پرداختن به این‌گونه مسائل، به "گناهان" دیگر همسایگان توجه می‌کنند.

حزب سبز‌‌های آلمان پیش از این در رابطه با مشکلات دریاچه‌ی ارومیه در ایران هشدار داده است و پرسش این است که آیا در رابطه با آلودگی دریای خزر نیز چنین اقدامی‌خواهد کرد؟

علی محجوبی رئیس دفتر کلاودیا روت، رئیس حزب سبزهای آلمان در پاسخ به این سئوال می‌گوید: «اگر زمانی در سواحل دریای خزر مثلاً در روسیه، آذربایجان، ترکمنستان و یا ایران اقدامی علیه آلودگی و برای نجات دریا انجام بگیرد و جنبش‌های اعتراضی و مدنی برای نجات و یا حفظ دریای خزر شکل بگیرند، ما قطعاً همبستگی خواهیم داشت.»

محجوبی از تبدیل زمین‌های زراعی به صنعتی و همچنین شهرک‌سازی و ویلاسازی بی رویه در سواحل خزر در ایران نیز انتقاد می‌کند. وی می‌گوید که جمهوری آذربایجان هم مسبب آلودگی نفتی است:«در روسیه هم اساساً هزینه‌ای برای پاکیزگی محیط زیست صرف نمی‌شود و ولگا عملاً به فاضلاب شهرهای بزرگ روسیه تبدیل شده است.»

محمد باقر نبوی، معاون سابق محیط دریایی سازمان محیط زیست ایران به خبرگزاری مهر می‌گوید: «با توجه به اینکه رژیم حقوقی دریای خزر به طور کامل مشخص نیست نمی‌توان به این موضوع اعتراض کرد. اما بر اساس پروتکل تهران که ایران و ترکمنستان هردو عضو آن هستند، سازمان محیط زیست ایران می‌تواند با طرح این موضوع، خواهان همکاری برای کاهش خسارات شود. از سوی دیگر وقتی در داخل کشورمجوز احداث سازه‌های مشابه به راحتی داده می‌شود، چگونه می‌توان به دیگر کشورها اعتراض کرد؟»

علی محجوبی، کارشناس و فعال زیست‌محیطی هم در پایان صحبت‌های خود نتیجه می‌گیرد که بزرگترین مشکل، عدم آگاهی و خودآگاهی برای نجات منابع آبی دریای خزر در منطقه است و انتقاد یک جانبه هیچ نتیجه‌ای نخواهد داشت. وی پیشنهاد می‌کند که پنج کشور ساحلی دریای خزر، مشترکاً برای حفظ محیط زیست خزر چاره‌اندیشی کنند.

منبع: http://memarinews.com/Pages/News-6191.html

یکشنبه 13 آذر 1390 ساعت 10:12  
 نظرات    
 
امیر یاشار فیلا 19:29 یکشنبه 13 آذر 1390
0
 امیر یاشار فیلا

معاون سابق محیط دریایی سازمان محیط زیست ایران فرموده‌اند: «با توجه به این که رژیم حقوقی دریای خزر به‌طور کامل مشخص نیست، نمی‌توان به این موضوع اعتراض کرد.»
کاملاً برعکس؛ اتفاقاً با این استدلال که نظام حقوقی این دریا هنوز مبهم و نامشخص است، به‌راحتی می‌توان از همسایگان این دریا خواست که به‌منظور روشن بودن جزئیات حق هر کشور در میزان دخل و تصرف و بهره‌مندی، تا زمان قطعیت یافتن این نظام حقوقی همه‌ی پروژه‌ها را به تعویق بیندازند. در این فاصله هم شاید بتوان تمهید و چاره‌ای موردی برای این معضل جهان مدرن (بی‌توجهی مدرنیست‌ها به مباحث زیست‌محیطی) یافت.
مسعود احمدنژاد 00:52 دوشنبه 14 آذر 1390
0
 مسعود احمدنژاد
کی به کیه. تاریکیه. توی این دنیای به هم ریخته هر کی هرکار دلش بخواد داره میکنه
نازنین بهشتی 12:26 دوشنبه 14 آذر 1390
1
 نازنین بهشتی
متشکرم آقای مهندس ابراهیمی
بنا به همون دلایلی که قبلا توی یه روزنوشت مفصلا گفتم، و برای این که در آینده نزدیک ناگزیر نباشیم برای حفظ حق خودمون از این بزرگترین دریاچه دنیا امضا جمع کنیم و بدبختی بکشیم، لطفا به این دریا طبق همون اسم رسمی مصطلح و شناخته شده در همه جای دنیا، "دریای کاسپین" بگین
یا حداقل بگین "دریای مازندران" تا آب به آسیاب اون دو، سه تا کشوری که موذیانه و با اهداف شوم سعی دارن اسم مهاجمین و متجاوزین رو روی این دریا بذارن و منکر پیشینه ایرانی اون بشن، نریخته باشین
به کار بردن اسم "خزر" برای این دریا، مثل اینه که سالها بعد از غارت و حمله مغولهای وحشی به کشورمون، ما همچنان برای یه مکان مهم کشورمون (مثلا یه شهر یا یه استان) اسم "تموچین" یا "مغول" یا "چنگیزستان" رو به کار ببریم
مرسی از توجهتون
م افتخاری 11:06 چهارشنبه 16 آذر 1390
0
 م افتخاری
خوب فرض میکنیم که این جزیره هم ساخته شود
بعدش چی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
م افتخاری 11:09 چهارشنبه 16 آذر 1390
1
 م افتخاری
در خصوص کامنت آقای مهندس فیلای گرامی هم عرض شود که :
چون ما در نوع استفاده و استفاده کنندگان دچار شبهه هستیم همان بهتر که بی‌نصیب باشیم از منافع آن ولی در مضار آن همه جوره حاضر هستیم
حسن ابراهیمی 16:31 پنجشنبه 17 آذر 1390
0
 حسن  ابراهیمی
با عرض سلام خدمت دوستان گرامی

خانم مهندس بهشتی ، موقع ارسال روزنوشت کاملا به این نکته توجه داشتم که با اسم «خزر» ارسالش نکنم ، و پیش بینی کامنت شما رو هم داشتم که در این خصوص حمتا یادآوری خواهید کرد ، تنها دلیلی که روزنوشت به این صورت ارسال شد ، خواستم هیچ گونه دخل و تصرفی در متن اصلی نداشته باشم و به همون صورتی که هستش تقدیم حضورتان کنم ، چون در تمامی سایتهایی که این متن رو جستجو کردم ، دیدم همه سایتها ، دقیقا همین متن رو منتشر کردند و من هم نخواستم این متن با سایر متنهای منتشر شده مشابه مغایرتی داشته باشه.

خانم مهندس ، من هنوز روزنوشت ارسالی شما را در خصوص نام این دریا را فراموش نکردم و همچنین نظرات خوب دوستان عزیز که در آن روزنوشت منعکس شد نیز هرگز فراموش شدنی نیست ،

با تشکر از جناب آقای مهندس فیلا که نکته خوبی را مورد بررسی قرار دادید ، شکر خدا پنج کشور همسایه دریای کاسپین که با هم مشکل خاصی ندارند و نتونند که با هم مذاکره کنند و نتونند به نتیجه ای نرسند ، ارتباطات و روابط خوبی هم با هم دارند ، چرا باید این رژیم حقوقی دریا مشخص نباشه ، این درسته که با تکیه و توجیه بر روشن نبودن نظام حقوقی دریا هر کی هر کاری دلش خواست باید بکنه ، این میشه همون مثل معروف از آب گل آلود ماهی گرفتن ، این میشه فرصت طلبی فرصت طلبان و سود جویان برای کسب منافع خودشون ، تازه حق اعتراض هم نداریم چون خودمون به اندازه کافی دریا را به انواع آلودگی ها آلوده کردیم .

با توجه به موقعیت جغرافیایی و شکل ظاهری دریای کاسپین و امتداد شمالی - جنوبی بودن آن ، هر چقدر که به حجم آبهای دریا افزوده شود و با توجه به عدم راه فرار آبها ، پیشروی آبها به سمت سواحل جنوبی دریا می باشد و حجم آبهای افزون بر ظرفیت ، حاشیه شمالی شهرهای استانهای گیلان و مازندران و گلستان را به زیر آب می برند ، که این تجربه در چند سال پیش در این سواحل به اثبات رسید .

با احداث جزیره ای مصنوعی در هر ابعاد و اندازه ای که باشد ، همان مقدار از حجم آبها به سمت این نقاط خواهند آمد و باعث پیشروی آبها در این سواحل خواهند شد ، و تنها ضرر آن متوجه ماست و نه برای چهار کشور دیگر همسایه .

با تشکر از حسن توجه شما دوستان گرامی